Optimera orderplockningsprocessen i ditt lager
Vad är orderplockning?

Vad innebär ordet orderplockning?

Orderförberedelse eller "orderplockning", är den lageraktivitet där artiklar eller produkter samlas in från lagringsplatsen för att skapa en kundorder. Vanligtvis tänker vi på företag som arbetar inom distribution eller e-handel när det kommer till plockningsverksamhet, men alla företag med ett lager i sin produktionsanläggning har plockningsverksamhet. 

Plockningsprocessen kan utföras på olika sätt från det vanligaste, där en operatör går igenom lagret och samlar alla artiklar till automatiserade lagerhanteringssystem. 

Stegen i plockningsprocessen

Att känna till stegen i en orderförberedelse eller plockningsprocess är viktigt för att du ska ha ett välorganiserat och väl optimerat lager.

Stegen är indelade i följande steg

 1. Förplanering
  Insamling av beställningar och all relaterade data, till exempel leveransbevis. För att förenkla detta steg ansvarar WMS (Warehouse Management Systems, som Modula WMS) för att konsolidera och prioritera en inköpsorder.

 2. Gång till varan
  När plockmetoden är en "man till gods" kan gångtiden konsumera / slösa mycket tid och resurser, men om vi betraktar en hissautomat som Modula och dess "goods to man" -system, blir detta steg en rationell förbättring och höjd produktivt.

 3. Plockning
  Varorna kan hämtas beroende på var de befinner sig: t.ex. om de ligger på översta hyllan i ett konventionell hyllsystem eller på marknivå. Dessutom måste du i det traditionella lagringssystemet också ta hänsyn till tidigare steg.

 4. Verifiering och orderförberedelse för leverans
  I det sista steget är det nödvändigt att kontrollera att alla föregående steg har utförts korrekt, liksom märkning av produkter och slutföra beställningsprocessen eller plockningen

Clarico-Full Image

Modula - Det vertikala automatiska lagret för effektiv plockning

De största fördelarna med att använda ett vertikalt förvarningssystem från Modula är att det är snabbare och mer exakt än med traditionell lagring. På grund av det stora utbudet av alternativ kan det nu mer än någonsin förbättra förberedelserna och hjälpa till att undvika fel.

Det är till exempel möjligt att definiera rätt plats för ett objekt i facket genom att använda speciella visuella hjälpmedel inklusive:

 • Laserpekare

 • Alfanumerisk LED-BAR

Att ha ett automatiserat lager med intelligent programvara (WMS) innebär att ha en smart och smal orderplockningsprocess, effektivare logistik och mer nöjda kunder.Ta nästa steg mot Industri 4.0
Spara tid med EDGECAM