EDGECAM DESIGNER

oPTIMAL CAD TILL CAM

Edgecam Designer fyller luckan mellan CAD och CAM. Utvecklad för enkel och intuitiv utformning av fixturer till modifiering och reparation av modeller. Edgecam Designer är den optimala lösning för att flytta geometrier från konstruktion till produktion.

Clarico-Image-Text

Direkt modellering

Edgecams direkt modellering ger användaren stor flexibilitet och frihet under konstruktion och modifiering av modeller. Istället för att modifiera parametrar kan en modell modifieras genom att till exempel dra i den eller trycka på den. 
Behovet att hålla reda på och anpassa arbetet efter en trädstruktur är helt eliminerat. 

Intuitivt CAD-program 

Tydliga och logiska menyer och symboler underlättar såväl inlärning som det dagliga arbetet. När man behöver hjälp är den sammanhangsberoende hjälpen direkt tillgänglig. Dynamisk hantering av vyer och modeller tillsammans med programmerbara tangenter bidrar till snabbare arbete i Designer. Obegränsad undo/redo innebär att man enkelt kan röra sig framåt och bakåt i utvecklingsprocessen. 
Visualisering av modeller är tydlig tack vare möjligheter som att rendera, sektionera och göra transparenta.

Geometri för bearbetning

Edgecam Designer innehåller en rad med funktioner som underlättar anpassning av CAD-modell inför CAM-beredning. Ett tydligt exempel är "hole capping" där Designer mycket enkelt kan lägga lock på hål i till exempel ytor som först ska formbearbetas. På samma sätt finns funktioner för att skapa begränsningskurvor på enklast möjliga sätt.


CAD modeller från andra system

Edgecam Designer importer data i flera olika format. Parasolid, IGES, STEP, ACIS, DXF, DWG, STL och VDA. Dessutom importerar Designer en rad med CAD modeller i deras ursprungliga format. 

  • Catia V4 & V5 (option)
  • Pro/ENGINEER & PTC Creo (option)
  • Autodesk Inventor
  • Siemens NX (option)
  • SolidWorks
  • Solid Edge

Möjligheterna att hantera dessa format ger användaren stor flexibilitet. Stora filer och komplexa konstruktioner hanteras enkelt. Designers kraftfulla verktyg gör det smidigt att modifiera och anpassa importerad data.

Clarico-Text-Image

Ta kontakt med oss idag

Vi finns i Sala, Stockholm och Värnamo