HISSAUTOMATER

Vad är en hissautomat?

Modula hissautomat är ett automatiserat vertikalt lagersystem med en serie hyllor som är utformade för att optimera utrymme, arbete, orderhanering och plockflöde, såväl för komponenter som för färdiga produkter, passande för de flesta branscher. Hissautomaten utnyttjar byggnadens höjd för att möjliggöra det vertikala automatiska lagringssystemet, vilket i sin tur reducerar behovet av traditionella hyllor och ger en ergonomisk arbetsmiljö.

Med Modula WMS får man ett lagerhanteringssystem som registrerar alla lagerrörelser, alltid har aktuella lagersaldon, samt ger förutsättningar för ett snabbt order och varuflöde. Läs mer om vilken hissautomat som passar er bäst.

Hissautomater från edge technology

Modula Slim

Modula Slim är det smarta valet för dig som letar efter en vertikal lagerlösning med full flexibilitet. Modula lift hissautomat

Modula Lift

Introducerades på marknaden för 30 år sedan. Modula lift är bland de mest pålitliga och avancerade på marknaden.Modula wms till hissautomat

Modula WMS

Modula WMS ger ett komplett lagerhanteringssystem. Ett system som ger optimal överblick över lagerrörelser, underlättar inköpsprocesser och ger beslutsunderlag. Kan med stor fördel kopplas till befintliga affärssystem.   

Vill du veta mer om våra hissautomater?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Vad säger våra kunder?


Titta på videon för att höra vad våra kunder säger om Modulas lagerlösning.

 
 

Varför investera i en Modula hissautomat?

När ni lagrar varor i en hissautomat kan ni spara upp till 90% av golvytan jämfört med ett traditionellt lager, vilket är ett bra alternativ mot att flytta till större lager eller bygga nytt. Man spar dessutom mängder med tid, då varorna kommer direkt till operatören kan man lägga merparten av tiden till att plocka varor, istället för att förflytta sig mellan varorna


Dessutom kommer hissautomaten i en säker arbetsmiljö och i en ergonomisk höjd. Man undviker också skadade produkter i stor omfattning. Med Modula WMS och plockhjälpmedel underlättar man för personalen, samtidigt som man optimerar sitt varuflöde. Givetvis integreras det enkelt med befintligt ERP system. Samtidigt säkerställs orderkvalité och servicegrad på en hög nivå.

Lagersystem med flertal fördelar

En hissautomat från Modula erbjuder flertal fördelar till er verksamhet. Vi har sammanfattat några här under som vi tror er verksamhet kan ta nytta av:


Ergonomi

Det vertikala lagret möjliggör operatörens arbete genom att kunna arbeta direkt från maskinen. Med andra ord inget mer klättra på stegar, leta efter varor samt det fysiskt belastande arbetet. Operatörens arbetsplats kommer istället vara hämtningsluckan vid automaten som är placerad i en ergonomisk höjd. Alla hissautomater från Modula är utrustade med fotoelektriska säkerhetsbarriärer vilket innebär att operatörens arbete med hissautomaten blir 100% säkert.


Varusäkerhet

Vår lösning bygger på att lagra produkter i ett vertikalt lager vilket i sin tur blir en säkerhet i sig själv. Endast behöriga operatörer kan komma åt produkterna i hissautomaten vilket gör varulagringen i högsta grad säker. Inloggning kan ske på flertal sätt exempelvis en RFID-läsare, badge eller via användarnamn och lösenord. Varje inloggningsförsök kan spåras. Det går till och med att begränsa användaren till specifika fack för att säkerställa en högre grad av säkerhet. Alla hissautomater är helt slutna vilket medför att era varor undviker skador, slitage samt fukt och damm. 


Varuflöde

Med en hissautomat blir varor lättare att komma åt och operatören behöver inte gå runt i lagret för att plocka en vara. Allt finns helt enkelt på samma plats, hissautomaten! Genom att använda sig utav vårt lagersystem kan ni få status på lagrade varorna (antal som finns kvar samt om det behöver fyllas på). Modula WMS gör detta möjligt, läs mer här. 


Platsbesparing

En av de största fördelarna är optimering av lageryta, upp till hela 90% kan sparas in. Detta medför att ni kan lagra större mängder och varor samt effektivisera användandet av er fastighet. 

Om Modula


Modula är beläget i norra Italien där de sedan starten 1987 har konstruerat och tillverkat automatiska vertikala lager (VLM) Maskinerna är utformade för att minska behovet för golvyta med upp till 90%.

Modula VLM (Vertical Lift Module) används inom de flesta branscher för att effektivt förvara och hantera olika typer av produkter, från små elektroniska komponenter eller läkemedel till tunga och skrymmande föremål som gjutformar eller bildelar.