Timmy Fredriksson

Tekniskt säljstöd
timmy.fredriksson(at)edgetech.se

Odoo image and text block
Jag har ett roligt, inspirerande och varierande uppdrag inom företaget, min roll som tekniker innebär att arbetsuppgifterna varierar mellan att hålla utbildning, support och konsultation. Jag har varit med sedan 2017.

 

 

 

Odoo image and text block

Min starkaste sida är inom fräsning upp till 5 axligt (AC).

Jag har en bakgrund från en av de större verktygsleverantörerna där jag jobbat både nationellt och internationellt inom R&D, marknad såsom kundtester/lösningar, samt filmning inom marknadsföring och forskning.

Genom åren har jag till största del jobbat med prototyptillverkning med enstyckstillverkning i 5 axlig fräs och CAD/CAM, verktygstestning inom både svarvning & fräsning mot R&D och marknad, produktionsteknik inom specialtillverkningen samt verktygsdemonstrationer för kunder.


 

Odoo image and text block

Intressen

När jag inte är på jobbet umgås jag helst med min son & familjen, är med i ett litet whiskysällskap och har ett intresse för motor, teknik i allmänhet, HiFi, datorer & video. Mina idag lagade kroppsdelar är sviter från motocross där jag hållit på med motocross, enduro och försök till FMX tills foten valde att gå av.

Några roliga fakta om mig:  Min son tar förhoppningsvis studenten innan jag fyllt 35. 

En gång bröt jag både lårben, handled och lillfinger (på olika händer) på samma gång. 

Jag har höghastighetsfilmat både hur en ballong fylld med blåbärssoppa ser ut när den spricker, och hur en banan fryst av flytande kväve ser ut när man slår sönder den med hammare.

Jag har genomfört utbildningar mot offshore såsom bla. säkerhetskurs innehållande helikopterevakuering under vatten.