Modula

Vertical Lift Modules that solve your space, security and safety issues

 

Modula Hissautomater

Modula är ett företag i norra Italien de konstruerar och tillverkar automatiska vertikala lager lämpliga för flera olika industrisektorer. Modula är även namnet på maskinerna, vilka används för att lagra olika typer av produkter, från små elektroniska komponenter eller läkemedel till tunga och skrymmande föremål som gjutformar eller bildelar.

Dessa vertikala lager är utformade för att minska behovet för golvyta med upp till 90%. Samtidigt ökar såväl produktivitet som plockhastighet i tillägg till det förbättras den totala lagereffektiviteten genom att riskerna för både människor och varor minskar.

Den första Modula producerades 1987, sedan dess har företaget varit synonymt med innovation och "Made in Italy". Modula är en del av ”System group” som grundades 1970 av Franco Stefani, som ligger bakom många innovationer inom området mekanisk och keramikteknik.

Modula har idag över 15 000 kunder runt om i världen och en produktionskapacitet på 4 000 maskiner per år från 3 produktionsanläggningar i Italien (Salvaterra di Casalgrande, Reggio Emilia), USA (Lewiston, Maine) och Kina (Sozhou). Förutom de egna anläggningarna ingår 13 dotterbolag i Europa, Amerika, Asien och Afrika. Dessutom finns ett välutbyggt nätverk av 45 auktoriserade distributörer. Detta säkerställer hög närvaro där användarna finns, för att kunna erbjuda snabb och effektiv service.

Försäljningen år 2017 var över 110 miljoner euro med betydande investeringar inom forskning och utveckling. 

Odoo text and image block

Modula exempel