Vinnarkänslan

Många av er har säkert som ung och kanske även som vuxen fått uppleva känslan av att göra det där som leder till vinst. Det avgörande målet på grusplanen hemma i kvarteret där varje match var som en VM-final eller det där osannolika hoppet i längdhoppstävlingen där och då minst lika imponerande som det hopp Bob Beamon fick till vid OS i Mexico City 1968. Känslan som uppstår när man på ett ögonblick avgör en jämn tävling. 

Den känslan eller i vart fall en känsla som påminner kan somliga uppleva även i yrkeslivet. Det kan vara forskaren som gör den där banbrytande upptäckten eller säljaren som tar hem företagets bästa affär. 

Om dessa verkar i sunda miljöer firar de det uppnådda tillsammans med sina kollegor, det är ju väldigt sällan som det är en ensam individ som lyckats med hela bedriften. 

Hur är det då i den viktiga men kanske inte varje dag så uppmärksammade verkstadsindustrin? Säljaren kan säkert känna vinnarkänslan när ett nytt kontrakt säkrats. Hur är det för alla andra som bidrar till vinsten i företaget till exempel alla som jobbar i produktionen? 

Är det möjligt att få känslan av vinst om man arbetar som programmerare av CNC­maskiner, produktionstekniker, beredare eller liknande? 

Rimligtvis borde det finnas tillfällen då dessa yrkesgrupper upplever att de gjort en insats som leder till en seger. Eller är det så att arbetsuppgifterna och arbetsmiljön är sådana att man är nöjd med att hålla tiden? Om så är fallet då finns det mycket att göra. 

Tänk att kunna göra en insats som blir det lilla extra. Detaljen som tillverkas blir exakt som tänkt samtidigt som resan från start till mål kortats med 30%! Eller den omöjliga uppgiften, att ta bort ett tempo och därmed en riggning, kunde lösas. Eller varför inte kundens modifierade CAD-modell kunde användas direkt och leverans kunde göras enligt tidsplan. Exemplen är många såväl stora som små vinster alla väl värda att uppmärksamma på något sätt. Om så bara för att ge den där känslan av seger i laget! 

För att klara av att lösa uppgifter som de nyss nämnda krävs utbildad och kreativ personal. Därtill behöver människorna ha tillgång till utrustning och system som hjälper dem i tillägg till det en leverantör som kan såväl stötta som bidra till utveckling. En kombination som kan leda till nya vinster för företaget. 

Hur säkerställer ni att era investeringar blir lönsamma? 

Med vänlig hälsning 

Edge Technology AB 

Är du en av hjältarna