TRÅDGNISTNING I EDGECAM

Trådgnistning i EDGECAM tar er produktion till nästa nivå

Funktionaliteten i EDGECAM trådgnistning gör programmering intuitiv och rationell. Oavsett om det är 3D modeller (solider) eller 2D modeller (trådgeometri) är EDGECAM rätt verktyg för programmering av såväl 2 axliga som 4 axliga trådgnistmaskiner. Edegcam hanterar även en roterande 5,e axel.  


EDGECAMs användargränssnitt är utvecklat för att erbjuda användare en intuitiv arbetsplats. För den nye användaren innebär det att dialoger och flöden är logiska och tydliga vilket gör arbetet enklare och smidigare. Den lite mer vane användaren har samma nytta av det smidiga arbetssättet EDGECAM erbjuder dessutom kan användaren anpassa dialoger och metodik helt efter det egna arbetssättet. 


EDGECAM erbjuder flera olika metoder för obemannad produktion. De maskiner som är utrustade med automatisk trådmatning söker man ofta köra obemannat så långt som möjligt. För att programmera dessa operationer erbjuder EDGECAM Trådgnistning en rad olika metoder för hantering av restmaterial och taggar. Olika metoder så att användare själv kan välja den för dem mest gynnsamma metoden.


Istället för att ta fram trådgeometrin så gör vi beredning direkt på solidinformationen. Vilket får fördelen att beredningen uppdateras om soliden modifieras. En ytterligare fördel med att lägga beredning på soliden medför att vi får en korrekt trådlutning per automatik vilket i sin tur gör det enklare att minimera fel. 


Bearbetningsstrategier

Fördefinierade strategier ingår i EDGECAM trådgnistning så att maskiner kan köras med optimal metod oavsett bemanning eller ej. 

  • Flera metoder för variabla konor

  • Extra M-koder 'Stop/Oprional stop'. 'Power on/off' och 'Wire cut/Thread'

  • Automatiskt starthål

  • Funktion för att eliminera 'witness marks'

  • Automatisk inmatning och utmatning för rampning av kraft

Postprocessor Databas

Stort urval av maskinspecifika postprocessorer ingår till maskiner från ledande tillverkare som:
Agie Charmilles, Brother, Fanuc, Hitachi, Makino, Ona, Sodick, Seibu och Mitsubishi. Teknologier ingår likaså  till dessa maskiner. Dessutom ingår JOB/Script filer till Agie and CMD filer till Charmilles. 

Se gärna videon som visar EDGECAM trådgnistning.

Intresserad av att veta mer om vad EDGECAM trådgnistning kan göra för din verksamhet?

 
 

Intresserad av en demo?

Kontakta oss så berättar vi mer