DESIGNER

Optimal CAD till CAM

DESIGNER fyller luckan mellan CAD och CAM. Utvecklad för enkel och intuitiv utformning av fixturer till modifiering och reparation av modeller. DESIGNER är den optimala lösningen för att flytta geometrier från konstruktion till produktion.

 
 

Direkt Modellering

DESIGNERs direkt modellering ger användaren stor flexibilitet och frihet under konstruktion och modifiering av modeller. Istället för att modifiera parametrar kan en modell modifieras genom att till exempel dra i den eller trycka på den. Behovet att hålla reda på och anpassa arbetet efter en trädstruktur är helt eliminerat.

Intuitivt  CAD-program

Tydliga och logiska menyer och symboler underlättar såväl inlärning som det dagliga arbetet. När man behöver hjälp är den sammanhangsberoende hjälpen direkt tillgänglig. Dynamisk hantering av vyer och modeller tillsammans med programmerbara tangenter bidrar till snabbare arbete i DESIGNER. Obegränsad undo/redo innebär att man enkelt kan röra sig framåt och bakåt i utvecklingsprocessen. Visualisering av modeller är tydlig tack vare möjligheter som att rendera, sektionera och göra transparenta.

 
 

Geometri För Bearbetning

DESIGNER innehåller en rad med funktioner som underlättar anpassning av CAD-modell inför CAM-beredning. Ett tydlig exempel är "hole capping" där Designer mycket enkelt kan lägga lock på hål i till exempel ytor som först ska form bearbetas. På samma sätt finns funktioner för att skapa begränsningskurvor på enklast möjliga sätt. 

 
 

CAD Modeller från andra system

DESIGNER importerar data i flera olika format. Parasolid, IGES, STEP, ACIS, DXF, DWG, STL och VDA. Dessutom importerar DESIGNER en rad med Cad modeller i deras ursprungliga format.

  • Catia V4 & V5 (option)

  • Pro/ENGINEER & PTC Creo (option)

  • Autodesk Inventor

  • Siemens NX (option)

  • SolidWorks

  • Solid Edge

Möjligheterna att hantera dessa format ger användaren stor flexibilitet. Stora filer och komplexa konstruktioner hanteras enkelt. Designers kraftfulla verktyg gör det smidigt att modifiera och anpassa importeras data.

Varför investera i CAD?


Svaret är inte givet. Det beror helt och hållet på vem som frågar. Beroende av vilket arbete eller befattning du har ser svaret helt olika ut. Oavsett om befattningen innebär att du använder CAD eller ej så finns det vinster.

I vår broschyr ska vi försöka ge några ledtrådar för ett par av de befattningar som på något sätt berörs av en investering i CAD system.

Clarico-Text-Image

Vill du veta mer om EDGECAM Designer?

Ta kontakt med oss idag